за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Microsoft спира поддръжката на Windows 7
Техно и ауто
добавено 01-16-20

Microsoft вече няма да поддържа 11-годишната операционна система Windows 7. За потребителите това означава, че компанията ще спре да предоставя ъпдейти и актуализации за сигурността на операционната система.

 

Промените ще засегнат стотици милиони хора, тъй като повече от една трета от компютрите използват Windows 7, според NetMarketShare.

 

Това е малко по-малък брой от потребителите на Windows 10, най-популярната операционна система за компютри в момента, която се използва на около половината от личните компютри в света. Windows 10 се използва на 900 милиона устройства, според последните данни на Microsoft.

 

Компанията заяви, че потребителите на Windows 7 все още могат да използват компютрите си след вторник, но предупреди, че ще бъдат изложени на „по-голям риск от вируси и злонамерен софтуер“.

 

Microsoft насърчава хората да надстроят до Windows 10 за 139 долара или да купят ново устройство, работещо под Windows 10, ако компютърът им е на повече от три години. Преди това тя предлагаше безплатен ъпгрейд от Windows 7 до Windows 10, когато пусна най-новата си операционна система преди повече от четири години.

 

Подобно на другите производители на операционни системи, Microsoft редовно прекратява поддръжката на своя остарял софтуер. Тя спря да поддържа Windows 8 през 2016 г. и Windows XP през 2014 г.

 

Windows 10 стартира през 2015 г. и се различава коренно от Windows 8, включително нов и преработен външен вид, възможност за използване на гласовия асистент Cortana и подобрени функции за защита.

 

 

Източник: CNN

 

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft