за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Samsung създаде "невидима" клавиатура за смартфони (видео)
Техно и ауто
добавено 01-07-20
Loading the video...

Всички ние работим с нашите телефони повече от когато и да било, но писането на имейли и дълги съобщения все още е бавно в сравнение с използването на компютърна клавиатура.

 

Samsung обаче имат решение на този проблем - като използвате камерата на телефона си, която ще проследява ръцете ви, докато те "натискат" бутони на невидима клавиатура точно пред вас.

 

Проектът наречен "SelfieType" е силно интригуващ, въпреки че в момента е само демонстрационен. Той е разработен под егидата на C-Lab програмата на Samsung, която е като вътрешен инкубатор за странни технологични идеи, някои от които в крайна сметка се превръщат в търговски продукти.

 

Все още не се знае какви планове имат от Samsung за SelfieType, но ако технологията работи толкова гладко, както предполага видеоклипа по-горе, това може да бъде мощен инструмент, който да улесни ежедневното използване на смартфоните ни.

 

 

 

 

„Невидимите клавиатури“ вече съществуват с помощта на лазерна проекция, но те са по-скоро абстрактни експерименти, отколкото сериозни инструменти. За момента те са бавни и неточни, а ако ще се налага да носите малък лазерен проектор навсякъде със себе си, то по-добре просто си вземете малка Bluetooth клавиатура.

 

Тъй като SelfieType работи с камерата на телефона ви, това поне ще премахне проблема с носенето на аксесоари, но използването на камерата за проследяване на индивидуалното движение на пръстите ви звучи трудно и вероятно ще трябва да държите ръцете си на едно място, за да работи всичко правилно, което само по себе си изглежда доста неудобно, особено при липсата на физическата обратна връзка на клавиатурата.

 

Въпреки всичко обаче, идеята на Samsung е решение, което не е виждано досега и е доста интригуващо, тъй като през последните години технологичните инженери се опитват всячески да заменят изпитаната физическа клавиатура с различни странни дизайни.

 

Може би с помощта на изкуствения интелект и иновативния проект на Samsung най-накрая ще можем да преодолеем и този проблем.

 

 

Източник: The Verge

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft