за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Sony представи свой собствен електрически автомобил - "Vision-S" (видео и снимки)
Техно и ауто
добавено 01-07-20
Loading the video...

Sony направи едно от най-изненадващите разкрития на тазгодишния CES: автомобил, наречен Sony Vision-S.

 

 

 

 

Това е електрически концептуален седан, който е предназначен да демонстрира силите на японския технологичен конгломерат - от развлекателни продукти до сензори за камери и други технологични иновации.

 

Всъщност Vision-S разполага с 33 различни сензора както отвътре, така и отвън, множество широкоекранни дисплеи, 360-градусово аудио и интернет връзка, като някои от частите са произведени от компании като BlackBerry и Bosch.

 

 

 

 

Освен това автомобилът се захранва от „иновативна електрическа платформа“, която е проектирана от автомобилния доставчик Magna и за която Sony твърди, че ще може да захранва и други типове превозни средства, като например джипове.

 

Външната част на автомобила силно наподобява Porsche, особено около фаровете, а отстрани донякъде напомня на Lucid Motors Air.

 

 

 

 

Vision-S разполага с голям екран на таблото, подобен на този, който китайската компания Byton пусна в колите си, заедно с екрани за пътниците на задните места - в облегалките за глава на предната седалка.

 

 

 

 

„Този ​​прототип олицетворява нашия принос за бъдещето на автомобилната индустрия“, заяви Кеничиро Йошида, който е изпълнителен директор на Sony.

 

 

 

 

Компанията обяви колата в края на пресконференцията, след като представи логото за предстоящата PlayStation 5, но прекара само около пет минути в обсъждане на колата, като остави редица въпроси без отговор.

 

Sony също обяви, че отделът по сензорите за изображения прави инвестиции в технологии, с които да разработи автономно управление на автомобила, използвайки LIDAR и 3D камери.

 

 

Източник: The Verge

 

 

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft