за! създаването на зоополиция
подкрепиНямам фейсбук

Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Twitter забранява анимираните PNG файлове заради потребителите с епилепсия
Техно и ауто
добавено 12-24-19

Twitter забранява анимирани файлове с PNG изображения (APNG) от своята платформа, след атака срещу акаунта в Twitter на Фондация Епилепсия. Там бяха изпратени подобни анимирани изображения, които потенциално биха могли да причинят гърчове при фоточувствителни хора, пише The Verge.

 

Twitter откри грешка, която позволява на потребителите да заобикалят настройките и да споделят анимирани изображения в един туит, използвайки APNG файловия формат.

 


„Искаме всички да имат безопасно преживяване в Twitter“, казва компанията по повод новината. „APNG форматите бяха забавни, но не кореспондират с правилата на платформата. Това се прави за безопасността на хората с чувствителност към движещи се и мигащи изображения, включително тези с епилепсия."

 

Туитовете със съществуващи изображения на APNG няма да бъдат изтривани от социалната мрежа.

 

 

Източник: The Verge

All rights reserved © 2020
Design & Development by TaraSoft