<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120676" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Източник от Б...

МОК отне олимпийския орден на Путин

28 Февруари 2022
0 638

Международният олимпийски комитет (МОК) отне олимпийския орден от руския президент Владимир Путин в отговор на инвазията в Украйна.

Путин “заспа” при появата на олимпийския отбор на Украйна в Пекин (видео)

„Изпълнителният борд на МОК взе, на база извънредните обстоятелства на ситуацията и имайки предвид извънредно грубото погазване на олимпийското примирие и други нарушения на олимпийската харта от руското правителство в миналото, решението да отнеме олимпийския орден от всички хора, които в момента имат важна функция в правителството на Руската федерация“, се казва в изявление на МОК.

МОК отне олимпийския орден на Путин

Междувременно Международният олимпийски комитет призова и спортните организатори да забранят на руските и беларуски атлети и ръководни лица да участват в международни състезания след инвазията на страната в Украйна.

Путин привежда ядрените сили в режим на повишена готовност

„В опит да защитим интегритета на глобалните спортни състезания и поради безопасността на всички участници, МОК препоръчва международните спортни федерации и спортни организатори на състезания да не канят или да позволяват участието на руски и беларуски атлети и ръководни лица в международни състезания“, се казва в съобщение на МОК.

МОК отне олимпийския орден на Путин

Източник: МОК

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции