<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как да станеш...

Московчанин се опита да открадне тялото на Ленин от Мавзолея в руската столица

07 Февруари 2023
0 140

Московчанин се опита да открадне тялото на Ленин от Мавзолея в руската столица, съобщава Mk.ru.

Полицията е задържала мъж, който се е опитал да влезе в мавзолея на Червения площад и да открадне тялото на Владимир Ленин. 42-годишният мъж е заловен преди да влезе в сградата.

През нощта на 6 февруари служителите на реда забелязали странен посетител в района на Червения площад. Мъжът се държал странно, казал нещо неловко и по-късно признал, че искал да открадне тялото на Ленин. Отведен е в полицейското управление, където потвърдил намеренията си, но не успял да обясни защо е искал да извърши подобна кражба.

Московчанин се опита да открадне тялото на Ленин от Мавзолея в руската столица
Снимка: iStock

Финландия демонтира последния паметник на Ленин в страната (видео)

Задържаният работел като монтажник на мебели. Преди 5 години се развел със съпругата си, с която отгледали трима сина. Въпреки развода, той постоянно общувал с децата. След разпадането на семейството той се мести в апартамента на майка си и се пристрастява към алкохола. През последния месец почти не е работил и затова прекарвал цялото си свободно време в компанията на случайни познати.

Тялото на лидера на СССР Владимир Ленин е балсамирано и изложено на показ в Мавзолея на Ленин в Москва малко след смъртта му през 1924 г.

Московчанин се опита да открадне тялото на Ленин от Мавзолея в руската столица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции