<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172900" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Оставиха в ар...

Москва изключи възможността за край на офанзивата си срещу Украйна

31 Март 2023
0 322

Москва изключи възможността за край на офанзивата си срещу Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че по темата за Украйна нищо не се променя, пише в. Банкеръ, позовавайки се на AFP. Това става въпреки призива за примирие от страна на Беларус – основният съюзник на Русия. По-рано Лукашенко предложи примирие в Украйна без право на прегрупиране на войските

„Специалната военна операция продължава, защото това е единственото средство за постигане на целите, стоящи днес пред нашата страна”, допълни Песков.

Очаква се руският президент Владимир Путин да обсъди с президента на Беларус Александър Лукашенко предложението за примирие през следващата седмица.

Москва изключи възможността за край на офанзивата си срещу Украйна
Снимка: iStock

Киев с първи коментар за разполагането на ядрени оръжия в Беларус

Песков отбеляза, че Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната опасност, която призивите за разполагане на ядрено оръжие в Украйна създават за нея. Така говорителят на Кремъл коментира петицията, публикувана на сайта на украинския президент Володимир Зеленски. Това е “много опасна тенденция”, подчерта Песков.

Той определи като опасно обсъждането на идеята за изпращане на миротворчески войски в Украйна. Подобни сили обикновено се разполагат със съгласието на двете страни, подчерта Песков и допълни: „В дадения случай това е потенциално много опасна тема”.

Москва изключи възможността за край на офанзивата си срещу Украйна

По-рано унгарският премиер Виктор Орбан коментира темата в ЕС.

Войната в Украйна е в “реална опасност” да се превърне в Трета световна война, заяви унгарският премиер, пише Sky News. Виктор Орбан каза, че Западът заплашва да въвлече други страни в конфликта, като предостави военна помощ на Украйна.

Десният популистки лидер призова за мирни преговори, но не критикува директно Русия за нейната инвазия.

„Убеден съм, че заплахата от световна война не е литературно преувеличение“, каза той.

„Когато европейски и американски лидери казват, че ако това продължи, може да се окажем в Трета световна война, в началото звучи невероятно и преувеличено, но там, където работя и където виждам събитията, това е реална опасност в този момент. Правителството на г-н Орбан отказа да предостави на Украйна военна помощ и не позволява прехвърлянето й през границите на Унгария

Москва изключи възможността за край на офанзивата си срещу Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции