<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119492" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът потвър...

Москва смята, че братът на Навални е напуснал Русия

19 Февруари 2022
0 159

Москва смята, че братът на Навални е напуснал Русия, пише Дневник. Това съобщи “Ройтерс”, като се позова на руската агенция “Интерфакс”. Олег Навални е заминал за Кипър миналата година и не се е върнал.

По-малкият брат на Алексей Навални беше обявен за издирване, след като не беше открит на адреса си, за да му бъде връчена призовка за явяване пред съд. През август 2021 г. Олег и сътрудници на Навални от Фонда за борба с корупцията бяха обвинени в подстрекателство към нарушение на санитарните мерки за COVID-19 заради организираните протести в подкрепа на критика на Кремъл, които не бяха разрешени от властите. Олег Навални тогава получи условна едногодишна присъда.

Москва смята, че братът на Навални е напуснал Русия

Българско участие в заснетия в тайна филм за Навални

По-късно руската агенция ТАСС съобщи, че съд в Москва е заменил условната присъда на Олег Навални със затвор. Причината е че той не е спазил предписанията за условната присъда, а е предприел пътуване в Кипър.

Тази седмица започна нов процес и срещу Алексей Навални. Той се води в затвора, където той излежава присъдата си в Покров – на 100 км от Москва. Прокуратурата е предявила две обвинения – за обида на съда по предишно дело и за злоупотреба с дарения, направени на неговите организации. По тях Навални, който излежава присъда от 2.5 години, може да получи наказание затвор до 10 години.

Москва смята, че братът на Навални е напуснал Русия

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции