<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170615" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заради насил...

Мостът в Кресненското дефиле по пътя към Гърция може да се срути (видео)

20 Март 2023
0 387

Мостът в Кресненското дефиле по пътя към Гърция може да се срути, съобщава NOVA.

От Българска асоциация на пострадалите при катастрофи сигнализират за опасен мост в отсечката между Симитли и Кресненското дефиле.

Пукнатини, откъртен бетон и ръждясала арматура ”красят” моста. Опасението е, че целостта на моста е компрометирана и има съвсем реална опасност той да се срути, особено на фона на това, че районът около дефилето е силно земетръсен.

Мостът в Кресненското дефиле по пътя към Гърция може да се срути (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Отсечката е една от най-натоварените в страната, особено лятото по пътя към Гърция.

Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадали при катастрофи твърди, че тези мостове не са ремонтирани от над 20 години. „Те са в окаяно състояние, има много проблеми по тях – с носещите конструкции, с колоните и обезопасителните системи”, каза още експертът.

Кола полетя от необезопасен мост и пропадна в дере (видео)

“В момента състоянието на съораженията не е чак толкова критично, за да паднат, но ако има земетресение и някои форсмажорни геоложки процеси, ние не можем да дадем гаранция на съоръженията. Като цяло ние ги поддържаме, но наистина се нуждаят от спешен ремонт всички съоръжения в района на Кресненското дефиле”. Това заяви директорът на ОПУ- Благоевград Иван Кунев. Той увери, че за конкретния мост има изготвен проект и ще бъде изграден дънен праг и саниране на конструкцията. По думите му са нужни основни ремонти на мостовете в района, които ще затворят движението в дефилето.

Мостът в Кресненското дефиле по пътя към Гърция може да се срути

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции