<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112101" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бум на естети...

МС обмисля въвеждане на зелен сертификат за държавната администрация (видео)

16 Декември 2021
0 1119

Правителството е взело решение да се премине към държавна администрация без Covid-19. За целта се обмисля въвеждане на зелен сертификат. Това обяви шефът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова на брифинг в Министерски съвет, цитирана от NOVA.

Кирил Петков: Ако бъда избран за премиер, ще въведа зелен сертификат за всички в МС (видео)

„Обсъдени са въвеждането на зелен сертификат и това как да се даде алтернативна възможност на хората без такъв документ да си правят тестове, за да не се пречи на хората да упражняват правото си на труд. Това е стратегия, която ще бъде приложена не по-рано от март 2022 г.”, подчерта Бориславова.

МС обмисля въвеждане на зелен сертификат за държавната администрация

Премиерът Кирил Петков ще подпише заповед в рамките на деня за отсрочено въвеждане на изискване за зелен сертификат за всички, които влизат в сградата на Министерския съвет. Тя ще влезе в действие след не по-малко от 40 дни. Ще бъде осигурен ваксинационен пункт за служителите, които искат да се ваксинират доброволно.

Изискването за зелен сертификат ще се прилага главно към държавната администрация. Журналисти и граждани ще бъдат обслужвани при спазване на всички противоепидемични мерки.

МС обмисля въвеждане на зелен сертификат за държавната администрация (видео)
Снимка: БулФото

На заседанието на МС в четвъртък е бил изслушан и доклад на Министерството на здравеопазването за оценката на Covid кризата и какви да са стъпките към преминаване към една информационна кампания за повишаване на ваксинацията.

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация (видео)

„Така гражданите, които страдат от специфични заболявания, ще могат да получат конкретни и научни данни за това как ще им повлияе ваксината”, посочи Бориславова.

МС обмисля въвеждане на зелен сертификат за държавната администрация

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции