<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=166506" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бременна зат...

МВР разпространи кадри от акцията по ареста на издирвания за убийство в Пловдив (видео)

24 Февруари 2023
0 5582

МВР разпространи кадри от акцията по ареста на издирвания за убийство в Пловдив. На тях виждаме как полицията почти събужда горкия обвиняем. В специализираната полицейска операция са участвали и специалните части, благодарение на което убиецът е бил установен и задържан след тридневно издирване.

На помощ се притекли и полицейски сили от съседните области Пазарджик и Стара Загора, разказа Костадинов. 

Извършителят е бил известен още рано сутринта на 20 февруари, но се е укривал, което е наложило активирането на целият ресурс на Областната дирекция на полицията. Претърсени са били всички места, които той посещава, били са затворени входно-изходните артерии на града. Претърсване е имало и извън града и областта.

МВР разпространи кадри от акцията по ареста на издирвания за убийство в Пловдив (видео)

Прокурорският син отива на съд за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда

Взето е било решение на 25 сутринта да се пристъпи и към блокиране на “Харман махала”, където е извършено убийството, а той живее близо до мястото на престъплението. Махалата е била затворена и е започнала проверка от къща в къща, като са се проверявали всички жилищни помещения и постройки, където е възможно да се укрива. Междувременно, в хода на действията, е достигнала информация за конкретното място, където мъжът е бил задържан.

Той почти не е оказал съпротива, а и специалните полицейски части са провели безупречна операция по проникване в жилището, където се укрива, съобщи още Костадинов.

Убийството в “Харман махала” е станало след спор за 20 лева, съобщи наблюдаващият прокурор Мирослав Йосифов. 

Пострадалият е работел в Германия и е бил в града временно. След възникнал конфликт в заведение на 19 срещу 20 февруари, пред още трима свидетели, пострадалият нанесъл два удара на извършителя и го изгонил от заведението. След около 10 минути той се върнал, като носел със себе си нож с дълго острие. Започнал да обижда пострадалия. След това двамата се сборичкали на земята. Свидетелите се опитали да ги разтърват, но като забелязали ножа се уплашили и напуснали заведението.

Все още не е готова съдебно медицинската експертиза. Изглежда обаче че пострадалият е починал от кръвозагуба от дълбоката рана в областта на корема, която е засегнала вена и артерии, каза наблюдаващият прокурор Мирослав Йосифов. 

Извършителят е 48-годишен, с нисък социален статус, със завършен 4-ти клас и само 8 месеца трудов стаж. Има 22 криминалистични регистрации, три пъти  е осъждан, като последният път е през 2002 година.

При извършване на убийството той хладнокръвно е взел телефона на пострадалия и го е оставил в заложна къща. Парите е проиграл на хазарт. Взима и часовника му. 

За извършеното престъпление ще му бъде повдигнато обвинение за убийство, по мл. 115, за което законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.

МВР разпространи кадри от акцията по ареста на издирвания за убийство в Пловдив

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции