<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145934" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови акции ср...

МВР задържа общински съветник от ДПС при акция срещу купения вот в Кърджали (видео)

29 Септември 2022
0 691

МВР задържа общински съветник от ДПС при акция срещу купения вот в Кърджали, предава Dir.bg.

Става дума за Алтънай Халил, който е председател на Комисията за младежки дейности в местния парламент.

Жандармерия, НАП и БАБХ на акция срещу купения вот в столичен квартал (видео)

Спецакцията е проведена вчера на територията на РУ-Кърджали, а 59-годишният Халил е в ареста за срок до 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Образувано е досъдебно производство за предложена имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателно право в полза на определена политическа партия.

Вчера са проверени общо 35 души, 11 търговски обекта, три игрални зали, три заложни къщи, пет помещения. Съставени са 15 констативни и 10 предупредителни протокола. 

Арестуваха мъж за купуване на гласове при спецакция в страната (видео)

Кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис нарече ареста на Халил – “пореден удар срещу демокрацията”.

“Пореден опит за омаскаряване и очерняне на политически активисти, и то четири дни преди парламентарните избори! С всички сили продължаваме да се борим срещу произвола и полицейщината, които някои хора си въобразяват, че може да упражняват безпочвено и безнаказано. Свидетели сме на евтин политически сценарий с мотиви на полицейщина, целящ да подготви аудиторията за поредната доза милиционерска агитация! Остро се противопоставяме на всеки опит за омаскаряване на честни хора с цел политически дивиденти преди изборите!”, написа той във Facebook.

Български турци не подкрепят ДПС: “Вредна и продажна партия”

Той обяви, че днес Общинският съвет на ДПС в Кърджали ще внесе жалба срещу неправомерното задържане на общинския съветник Алтънай Халил. Към момента не е ясно дали това е станало факт.

Видео: YouTube/24rodopi

МВР задържа общински съветник от ДПС при акция срещу купения вот в Кърдали

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции