<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107867" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК получили ...

Изборен куриоз в Хасково: Мъж гласувал цели четири пъти (видео)

14 Ноември 2021
0 1739

Мъж от Хасково е гласувал четири пъти. Оказва се, че този случай не е единствен, съобщиха от Районната избирателна комисия в Хасково.

Изборен куриоз в Хасково: Мъж гласувал цели четири пъти

Мъжът е гласувал в 20-а секция в училище “Васил Левски”. Неколкократно той е казвал на комисията, че е сгрешил и те му дават да гласува отново, предава БНТ.

Случаят не е единствен в Хасковска област, но е най-фрапиращият.

В село Караманци пък са задържали мъж по сигнал за купуване на гласове. Той е бил открит пред една от секциите в селото. В него са намерени списъци с имена на хора и около 2000 лева, които са иззети с протокол. По случая е образувано досъдебно производство.

Повече от 20 са подадените жалби в РИК – Хасково, сред тях за непозволена агитация. Също и за жена, която е била посетена в дома си с подвижна избирателна кутия, без да е подавала заявление за това.

По-рано днес в София жена сътвори изборен куриоз, след като е глътнала разписката от машината, защото не била доволна от вота. Тя била преследвана по стълбите от членове на секционната комисия, които я молели да даде разписката, защото се отчита, но накрая жената я сдъвкала и глътнала. 

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции