<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113703" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Два експертн...

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките

04 Януари 2022
0 4660

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките, предава.

Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване контрола по отношение влизащите в страната граждани. Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на срещата на здравните власти днес. 

Два експертни съвета ще обсъждат мерките срещу Омикрон

Взето е решение да продължи активното наблюдение на епидемичната ситуация, с оглед разпространението на варианта Омикрон, съобщават от Министерството на здравеопазването.

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките
Снимка: БулФото

Доц. Кунчев подчерта, че в зависимост от различните показатели е готов да предложи актуализация на противоепидемичните мерки. 

Предстои да бъде актуализирана заповедта за влизане в страната, като лица, които пристигат у нас от страни, попадащи в „червената зона“, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, следва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България, а в противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.

КПКОНПИ откри данни за корупция в МЗ при купуването на тестове за учениците

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките

На този фон министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър доц. Георги Йорданов. В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ.

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции