<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ресторантьор...

Министерството на здравеопазването отговори на нападките на ресторантьорите

20 Юли 2021
0 2844

Министерството на здравеопазването отговори на нападките на ресторантьорите с официална позиция, разпратена до медиите.

Ресторантьори искат оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров

Министерството на здравеопазването отговори на нападките на ресторантьорите
Ето какво пишат от Ведомството:

Във връзка с разпространената позиция на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, Министерство на здравеопазването заявява, че изготвеният Национален план за справяне с пандемията от „Sars-CoV-2” дава ясна предвидимост на бизнесите и хората да работят в условия на усложнена епидемична обстановка. Планът осигурява прогнозируемост в дейността на всички икономическите сектори и дейности. Наличието на план означава, че който и да е министър няма да затваря и отваря бизнеси и дейности, когато му хрумне. Планът включва и автоматично стартиране на програмите за социално  подпомагане и подкрепа за бизнеса.

Изцяло несъстоятелни са твърденията, че в плана е залегнал опитът на държавата да въведе задължителна ваксинация. Точно обратното, планът дава допълнителна възможност в условия на пандемия да останат да работят различни учреждения и фирми. Това беше добре обяснено на среща, на която присъстваха представители на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Пандемията от Covid-19 не е приключила. Рискът от разпространение на следваща пандемична вълна, предизвикана от вариант делта на SARS-CoV-2, поставя на преден план дейностите, свързани с повишаване на обхвата с ваксини срещу COVID-19, особено в групите от населението, при които вече категорично е доказан повишен риск от тежко протичане на заболяването, хоспитализация, смърт. Пандемията от SARS-CoV-2 налага по цял свят ограничения. От всички нас като общество зависи да проявим отговорност към собственото си здраве и към живота на близките си. Прокарването на политически позиции под маската на защита на съсловни интереси е достойно за съжаление.  Още повече по въпрос, засягащ живота и здравето на всички. Не са ли достатъчно дадените вече жертви?

Министерството на здравеопазването отговори на нападките на ресторантьорите

Източник: Министерството на здравеопазването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции