<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Това нещо, ка...

На 14 ноември ще се гласува на една машина и с една смарт карта, реши ЦИК

09 Октомври 2021
1 275

На 14 ноември ще се гласува на една машина и с една смарт карта, реши ЦИК, съобщава bTV . Разписките ще са две или една, в зависимост от това дали гласоподавателят е участвал в двата вида избори или само за единия.

Комисията прие и как ще се визуализират екраните на устройството, така че да се направи избор дали вотът ще се упражни едновременно за президент и вицепрезидент и за народни представители или само в един от двата избора.

Ако три минути след стартиране на гласуването, избирателят не предприеме действия по избор, той ще бъде подсетен с текст, че трябва да натисне някой от бутоните на екрана.

На 14 ноември ще се гласува на една машина и с една смарт карта, реши ЦИК

Събрахме най-култовите кандидати за президент (Коментарът на “Господарите”)

След активирането на машината със смарт картата за гласуване, на екрана ще се визуализира следният надпис: „Посочете в кои избори ще гласувате“. 

„Първият вариант е за избор „две в едно“. Вторият за избор на президент и вицепрезидент. Третият за избор на народни представители. На екрана долу вдясно ще има друг бутон в синьо с надпис „Потвърждавам“, след което се зарежда втори екран за гласуване“, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева.

След избор в кой вот ще участва, следват още две страници, като на последната ще бъде визуализирана бюлетината. След като е направил своят избор, преди да разпечата разписката или разписките, избирателят отново ще може да се върне назад, за да промени избора си, след като направи преглед.

На 14 ноември ще се гласува на една машина и с една смарт карта, реши ЦИК

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции