<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149290" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Георги Семер...

На втора инстанция: арестът на Севдалина Арнаудова е незаконен

01 Ноември 2022
0 144

Административният съд окончателно определи ареста на Севдалина Арнаудова като незаконен на втора инстанция. За това съобщава bTV.

Така магистратите оставиха в сила решението на Софийския районен съд. Според него заповедта за задържането на PR-а на ГЕРБ е постановена при съществени нарушения на административно-производствените правила и е незаконосъобразна. МВР ще трябва да плати разноски в размер на 480 лева.

Арест „не покрива стандарта за законност и за непроизволносткато основополагащи общи принципи при ограничаване на правото на свобода и сигурност“. Това гласи решението на съда. “Липсват обективирани каквито и да било факти и обстоятелства, релевиращи наличието на конкретни обективни данни“, че Арнаудова е извършила нарушения. Не е ясно защо МВР е решило, че Арнаудова е съучастник в извършването на конкретно престъпление, обосновава се още в решението.

Арестите на видните лица от ГЕРБ

Припомняме, че на 17 март бяха задържани бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Те бяха освободени от ареста на следващия ден без повдигнати обвинения. МВР образува производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков, което по-късно бе обжалвано пред съда от потърпевшите.

На втора инстанция: арестът на Севдалина Арнаудова е незаконен

Арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова са незаконни, заключиха евродепутати

Полицейската заповед за задържане на Борисов бе отменена на две инстанции като незаконна. До този момент заповедите за Арнаудова и Горанов бяха отменени от районния съд. Решението за Горанов се обжалва отново пред Административен съд София-град.

Борисов, Арнаудова и Горанов обжалват задържането си

Адвокат Станислава Каракушева, защитник на Арнаудова, обясни, че задържането на медийния съветник на ГЕРБ е незаконно, защото не са изложени мотиви и фактически обстоятелства. Задържането ѝ също така е било несъразмерно, тъй като не е имало причина Арнаудова да бъде задържана за 24 часа.

Адвокат Каракушева изрази надежда за сходен резултат и по делото в административния съд за задържането на Владислав Горанов.

На втора инстанция: ареста на Севдалина Арнаудова е незаконен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции