<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176807" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гешев официа...

НА ЖИВО: Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се срещат (видео)

25 Април 2023
0 160

НА ЖИВО: Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се срещат, предава на живо Дневник.

Съдбата на първия мандат за съставяне на правителство, който ГЕРБ-СДС предстои да получи от президента Румен Радев, вероятно би трябвало да се реши по време на лидерската среща между партията и втората по численост парламентарна група – на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

На разговорите присъстват Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев. Залогът е дали изобщо ще се стигне до редовно управление, или страната ще върви към шести парламентарни избори след няколко месеца.

В началото на срещата Бойко Борисов постави като основна тема бюджета на държавата за 2023 г. Решенията за него ще определят дали може да има и какво правителство. Кирил Петков от “Продължаваме промяната” повтори тезата, че основният закон в държавата трябва да се гласува. Каза отново, че коалицията няма да подкрепи мандат на ГЕРБ, както и правителство с нейно участие.

НА ЖИВО: Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се срещат (видео)

„Винаги сме готови да говорим за политики, но правителство с първия мандат няма да подкрепим”. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

Той подчерта, че приоритетите за коалицията ПП-ДБ са постигането на 3% бюджетен дефицит, запазването размера на данъците, избягването на съкращения в социалната програма.

„Има и други секторни политики, за които сме отворени да говорим – енергетика, правосъдна реформа”, каза още Петков.

Радев: НС не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони (видео)

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС подчерта, че разговорите с експерти от Министерството на финансите за бюджета трябва да започнат буквално от утре. Депутатът се обърна към колегите си от ПП-ДБ с думите: „Водим разговор за политики и имаме консенсус по част от тях. Но искам да припомня, че те може да се развиват, само ако има правителство. Защото, ако НС се разпусне след два месеца, дори да работим денонощно, аз съм песимист, че ще успеем да приемем повече от половината политики”.

По-късно Борисов за пореден път обяви, че независимо дали ГЕРБ-СДС ще получат подкрепа от ПП-ДБ те ще изпълнят първия мандат. За целта са готови да работят с ДПС, “Възраждане”, БСП и “Има такъв народ”.

НА ЖИВО: Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се срещат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ванко

    25 Април 2023

    Пълна загуба на (ефирно) време

Реакции