<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148493" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето какво се ...

Над 2300 нарушители са засечени по “Черни връх” за по-малко от месец

25 Октомври 2022
0 106

Нови мерки влизат в сила, след като само за 15 дни бяха засечени над 2300 нарушители на бул. “Черни връх” в София. През лятото там Георги Семерджиев причини тежка катастрофа, която отне живота на две млади жени, а през 2020 г. на същия булевард почина и журналистът Милен Цветков, отново при брутална катастрофа.

Появиха се кадри от момента на тежката катастрофа в Шумен (видео)

Над 2300 нарушители са засечени по &#8220;Черни връх&#8221; за по-малко от месец
Положени цветя на мястото, където починаха двете млади жени, при катастрофата със Семерджиев, БулФото

Общините вече ще могат да глобяват нарушителите на пътя за превишена скорост, минаване на червен светофар и за забранен за влизане участък чрез камери за видеонаблюдение. Това предвижда законопроект, изготвен от Столичния общински съвет. Той ще бъде предложен на Народното събрание.

Повдигнаха обвинение на полицай, шофирал пиян и причинил катастрофа

Проектът е съвместен труд между председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, зам.-председателя на Комисията по транспорт Зафир Зарков и Прошко Прошков, който е член на същата комисия.

Над 2300 нарушители са засечени по &#8220;Черни връх&#8221; за по-малко от месец
Поредната катастрофа на бул. “Черни връх”, БулФото

Прокуратурата разкри още шокиращи детайли за катастрофата на Околовръстното (видео)

Ето какви са 10-те мерки, предвидени в законопроекта:

1. Интелигентни радарните табла, които отчитат скоростта на движение на разстояние от 150 до 200 метра. Такова вече е поставено експериментално на бул. “Черни връх”. Така са били и установени 2358-те нарушители за 15 дни, от които 102 МПС-та са преминали със скорост над 100 км/час, най-високата засечена скорост е 150 км/ч. Предвижда се първоначално закупуване на 10 такива табла, които да се поставят на различни локации, като в края на месеца Столична община да праща нарушителите на Пътна полиция.

2. Закупуване на тестове за наркотични вещества, които да бъдат предоставени на КАТ. Целта е да има по-мащабно тестване, както за граждани, така и за полицаи.

3. Осигуряване на светлоотразителни гривни за първокласниците, за да бъдат по-видими на пътя. Тази година са закупени и раздадени 14 хиляди гривни.

4. Поставяне на модулни пешеходни острови, като по този начин се намалява ширината на пътните ленти, което пък способства за намаляване на скоростта.

5. Пилотно поставяне на ограничителни полусфери ( “бъмпери” ) на пешеходни пътеки.

6. Допълнително осветяване на пешеходните пътеки.

7. Обезопасяване на спирките на градския транспорт с бордюри Trief Kerbs.

8. Поставяне на тръбно-решетъчни парапети на натоварени булеварди и кръстовища.

9. Достъпна информация или информационна кампания за пътна безопасност, включително мобилно приложение за ученици и обособена деменострационна зона в Борисовата градина през лятото.

10. Подобряване на квалификацията на младите шофьори, включително и практическо обучение на подготвен полигон чрез различни модули на обучение.

Над 2300 нарушители са засечени по “Черни връх” за по-малко от месец

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции