<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108251" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Хинков: Т...

Над 30 000 сертификата за антитела са издадени за 5 дни

16 Ноември 2021
0 793

За пет дни от 11 до 15 ноември са издадени 31 089 сертификата за антитела, съобщиха от Министерството на здравеопазването в отговор на запитване на Mediapool.

Опцията да се издава сертификат при наличието на определено количество антитела е активна от миналия четвъртък, 11 ноември.

Издаването на зелени сертификати за антитела е грешка, твърди акад. Петрунов

Над 30 000 сертификата за антитела са издадени за 5 дни

Сертификат се издава само на хората с установени антитела в лаборатория, но не и с купени от аптеката и направени вкъщи тестове.

Документа получават хората, при които се установи ниво на IgG антителата над 150 BAU/ml.

Този вид сертификат важи само на територията на България и за целите на противоепидемичните мерки.

Сертификатът за антитела, обаче, е с най-кратка валидност – 90 дни.

Към 15 ноември са издадени общо 2 271 743 сертификата за ваксинация. Удостоверения за завършен цикъл на имунизация имат 1 622 998 души.

Издадените сертификати за първа доза ваксина са 607 212. Те са валидни 15 дни след поставянето ѝ според последната заповед на здравния министър.

МЗ, МВР и ДАНС срещу фалшивите сертификати за Covid-19

По инициатива на министъра на здравеопазването днес в МВР се проведе среща, на която бяха обсъдени съвместни действия за установяване на лица, издаващи фалшиви сертификати за Covid-19.

Тежки наказания грозят купувачи и продавачи на фалшиви сертификати за ваксинация

Бе взето решение за създаване на работна група под ръководството на главния секретар на Министерството на вътрешните работи. Тя ще координира действията и обмена на информация между отделните ведомства и организации. Ако има сигнали, че лечебно заведение или медицинско лице са замесени в издаването на фалшиви сертификати, към тях ще бъдат приложени специални средства и методи за доказване на деянието.

Над 30 000 сертификата за антитела са издадени за 5 дни

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции