<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113642" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето какви про...

Над 400 шофьори са хванати пияни или дрогирани по празниците (видео)

04 Януари 2022
0 333

Над 400 шофьори са хванати пияни или дрогирани по празниците, съобщи пред BG onAir главен инспектор Лъчезар Близнаков от ГД “Национална полиция”.

Статистиката отчита тези резултати в периода от 23 декември до момента. Повечето такива случаи са били установени около курортите и в големите градове.

Над 400 шофьори са хванати пияни или дрогирани по празниците

“От началото на операцията от 23 декември до момента случаите са над 400, употреба на алкохол и наркотични вещества, като стойностите, отчетени от дрегерите, бяха доста фрапиращи в някои случаи. Не бяха малко случаите с употреба с концентрация около три промила. Около три промила вече говорим за тотална неадекватност от водача”, посочи главен комисар Близнаков.

За първите два дни на 2022 г. тежките пътни инциденти са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е загинал, посочиха от Пътна полиция.

Ето какви промени предвиждат в обучението на шофьорите (видео)

Днес, когато се очаква засилен трафик заради края на почивните дни, навсякъде при входовете на София ще има полицейски екипи. Полиция ще има и в трафика, за да следи за нарушения. Очаква се около обедните часове движението на автомобили да бъде най-натоварено. Близнаков призова водачите да спазват дистанция и да не бързат.

Над 400 шофьори са хванати пияни или дрогирани по празниците  (видео)

“Движението вчера беше изключително натоварено. Такова очакваме да стане и днес. Полицейските екипи вече са по места и са в готовност да подпомагат и да регулират движението. Водачите на леки автомобили, ако попаднат в колоната, която е поради ремонта на тунел “Ечемишка”, нека да изкачат бързо се преминава през съоръжението. Не е удачен вариант да се използва старият път, тъй като там са отклонени всички тежкотоварни автомобили и придвижването оттам е по-бавно”, посочи главен инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”.

Над 400 шофьори са хванати пияни или дрогирани по празниците

Изтчоник и видео: BG onAir

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции