<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143201" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Зюддойче Цай...

Над 60 хиляди руснаци са посетили България тази година, цената на визите скача (видео)

03 Септември 2022
0 72

България ще увеличи цената на визите за руски туристи от 35 евро на 80 евро. Това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров пред БНТ.

“Няма как да се забрани да влизат руснаци, но визата им ще се оскъпи. Това е решение на ЕС, с което ние не сме напълно съгласни, но като членове на съюза, ще трябва да се съобразим”, каза Димитров.

Туристическите визи за руснаците разделиха ЕС (видео)

Премахването на опростения режим ще оскъпи и забави процедурата по кандидатстване.

Над 60 хиляди руснаци са посетили България тази година, цената на визите скача (видео)

Министърът на туризма съобщи, че над 60 000 руснаци са посетили страната ни от началото на годината въпреки липсата на преки полети след руската агресия срещу Украйна. Над 70% от тях са собственици на ваканционни имоти по морето.

Към момента около 20 000 бежанци са настанени в хотели, като ще се направи опит програмата да бъде удължена до края на октомври, посочи още той.

Над 60 хиляди руснаци са посетили България тази година, цената на визите скача

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    20 Септември 2022

    Задунайская губерния е най-добре да напусне ЕС. Щом не одобряват политиката на ЕС, помощите и свободата на движение на ЕС - вън! Така ЕС ще се освбоди от един руски троянски кон и крадливото балканско племе!

Реакции