<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Противници н...

Над 8 милиарда са поставените Covid ваксини в света

02 Декември 2021
0 249

Над 8 милиарда са поставените Covid ваксини в света

Броят на ваксинациите срещу Covid-19 в света надхвърли 8 милиарда, предава NOVA.

Повече от половината от тях (4,16 милиарда) са в три държави – Китай (2,5 милиарда), Индия (1,2 милиарда) и САЩ (0,46 милиарда). Все още не е възможно да се определи колко хора на планетата са със завършен курс на ваксинация. Причината е, че много страни отчитат само броя на сертифицираните дози ваксини.

Лекари ще отговарят на въпроси за ваксините на специална телефонна линия

Преди дни генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че повече от 80% от ваксините в света са отишли ​​в страните от Г-20. А страните с ниски доходи, повечето от които са в Африка, са получили само 0,6% от дозите.

Така например в ОАЕ и в Малдивите почти всички жители, на които е разрешено да се ваксинират, са имунизирани. В Сингапур, Камбоджа и Куба повече от 90% от населението вече е с поне една доза. Още девет държави – Бруней, Португалия, Китай, Чили, Катар, Южна Корея, Испания, Аржентина и Малта – имат над 80% ваксинирано население. В Русия са извършени повече от 60,8 милиона двудозови ваксинации, а нивото на колективен имунитет в страната е 51,8%.

Най-малко 15 ваксини срещу Covid-19 са разрешени в различни части на света.

Над 8 милиарда се поставените Covid ваксини

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции