<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133727" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте групит...

Нападнаха с камъни екипа на БНТ в Сърбия (видео)

15 Юни 2022
0 1377

Екипът на предаването за разседваща журналистика “Следите остават” по БНТ е бил нападнат по време на снимки за замърсяването на околната среда в пограничните региони.

Инцидентът е станал между 14.30 и 15.00 часа на държавния път пред мината “Подвирове” в с. Караманица, Босилеградско. Екипът е имал редовна акредитация от Министерството на културата и информирането на Република Сърбия да снимат.

Агресивни протестиращи нападнаха екипи на bTV (видео)

Нападнаха с камъни екипа на БНТ в Сърбия (видео)
снимка: БНТ

На място са били журналистката Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев, техникът Роберт Вецов. Присъствали са още екоактивистите от София Димитър Куманов от Риболовен клуб „Балканка”, д-р Валентин Янев, Бранко Митов и Димитър Димитров от Босилеград.

Наближавайки мината на държавния път, на около 50 метра от входа, те са били спрени от напречно паркиран микробус на пътя. Екипът на БНТ и екоактивистите слезли от колите и тръгнали пеша. В този момент са били нападнати с камъни от четирима души. Сред тях – директорът на „Босил-метал” Миодраг Вукайлович, шефа на охраната на мината и работници.

Нападнаха с камъни екипа на БНТ в Сърбия (видео)

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции