<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128733" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха л...

Напрежение между протестиращите превозвачи и полиция (видео)

10 Май 2022
0 818

Напрежение между органите на реда и протестиращите превозвачи тази вечер в столицата, предава bTV.

През целия ден входове на големите градове в страната и граничните пунктове бяха блокирани с искания от бранша за по-ниски цени на горивата и на ТОЛ таксите.

Към 23 ч. движението вече е пуснато, но по-рано тази вечер това не беше така и се стигна до напрежение между полиция и превозвачите. Причината – те твърдят, че имат разрешение за протест до 22 ч., а полицията ги е помолила да си тръгнат още в 8:35 ч.

Срещата на Петков с представители на превозвачите завърши със скандал

Превозвачите настояват исканията им да бъдат изпълнени. Те няма да се откажат от протестите до оставката на транспортния министър.
Напрежение между протестиращите превозвачи и полиция (видео)

Снимка: bTV

“Настояваме за незабавна оставка на министър Събев, той е некомпетентен и за четири месеца назначи и уволни двама зам.-министри“, заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

„Днес протестирахме, въпреки че ни спряха и се опитаха да заглушат протеста. България днес протестираше и беше с превозвачите“, добави председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Исканията на превозвачите остават непроменени: по-ниски цени на горивата и таксите.

„Досега исканията бяха изцяло икономически, но сега настояваме за извинение от управляващите, защото такова отношение не бива да има към никого. Не бива да се потъпкват конституционни права“, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Превозвачите са подготвят за голям национален протест на 18 май.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции