<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146578" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украинската ...

Насред война армията ни се оказа без храна и напитки

04 Октомври 2022
0 2336

Насред война армията ни се оказа без храна и напитки, предава в. “Сега”. Това е резултат от провал на Министерството на отбраната с обществена поръчка. Така през годините осигуряването на войската е заменено с парична равностойност на хранителните продукти.

Повишеният риск за сигурността и нуждата от провеждане на много повече учения обаче проблематизира схемата пари вместо храна. В момента МО се опитва спешно да намери решение, но за пореден път е организирало силно съмнителна процедура, която е отхвърлена като недопустима от Агенцията за обществени поръчки.

Привличането на един войник струва 100 лева реклама на Министерство на отбраната

В изпълнение на тази наредба от МО са представили доставката на храни като въпрос от основен интерес на България. От ведомството са зпочнали директно разговори с четири големи компании, доставчици на хранителни продукти – „Лидъл България“, „Метро Кеш ен кери България“, „БИЛЛА България“ и „Кауфланд България“.

Насред война армията ни се оказа без храна и напитки
БулФото

Три от фирмите са отказали с аргументи като липса на собствен транспорт или несъответствие с дейността. Така процедурата по намиране на изпълнител приключва с „МЕТРО Кеш енд кери България“, която разполага със собствен транспорт и се наема да изпълни дейностите.

Предвидено е с нея да бъде сключен 12-месечен договор на стойност 12 млн. лв. 

Насред война армията ни се оказа без храна и напитки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Пенчо Байдерката

    06 Октомври 2022

    Да ядеш на тулупите уя.Убитак

Покажи всички Скрий

Реакции