<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98294" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте какво в...

Най-малко 60 са вече жертвите на урагана Айда в Ню Йорк и Ню Джърси (видео)

03 Септември 2021
0 197

Най-малко 60 са вече жертвите на угарана Айда в Ню Йорк и Ню Джърси, пише Dir.bg, цитирайки Франс прес.

Лошото време доведе до наводнения от исторически размери в Ню Йорк. Стихията остави под вода най-големия град в Съединените щати, като само за час над града се изсипаха валежи, равни на количеството за месец, като засегна също щатите Ню Джърси и Пенсилвания.

Най-малко 60 са вече жертвите на Айда в Ню Йорк и Ню Джърси

Репортер прекалява с драматизма при отразяване на урагана Айда (видео)

Кметът Бил де Блазио обяви извънредно положение и разкритикува метеоролозите, че не са предвидили колко точно ще бъде опустошителна стихията.

Най-малко 60 са вече жертвите на Айда в Ню Йорк и Ню Джърси
Ситуацията в Ню Йорк

Втори ден в Ню Йорк метрото е почти блокирано, а улиците са се превърнали в реки. Жертвите са предимно хора, които са потърсили убежище в мазетата си или са отнесени в автомобилите си. Голяма част от полетите на летище Кенеди са отменени. 

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи заяви пред журналисти, че е опечален от факта, че Айда е отнела живота най-малко на 23 жители на управлявания от него щат. В Ню Йорк сити и в предградията му загиналите заради природната стихия са 15. В района на Филаделфия са загинали трима души.

След като порази Луизиана, Айда доведе до лошо време с проливни валежи и торнадо в район от Вирджиния до Ню Йорк като недалеч от Вашингтон – в Анаполис, щата Мериленд торнадо от втора степен изкорени дървета и събори електропроводи. Според полицията поне 11 души в Ню Йорк са загинали, след като жилището им на приземен етаж е било наводнено. Рекордно количество валежи превърна улиците на Ню Йорк в реки и затвори метрото. Стотици полети бяха отменени от летищата Ла Гуардия, Джей Еф Кей и Нюарк.

Източник: Dir.bg
Видео: WashingtonPost

Най-малко 60 са вече жертвите на Айда в Ню Йорк и Ню Джърси. Стотици пол ети бяха отме нени от лет ищата Ла Гуа рдия, Джей Еф Кей и Нюарк.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции