<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160122" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: NEXO сключва сп...

НБА се премести в Париж за една нощ (видео)

20 Януари 2023
0 121

НБА се премести в Париж за една нощ. Мачовете от НБА в Европа се завърнаха след 3-годишна пауза. Това се случи във френската столица пред близо 16 000 зрители. Те препълниха зала “Берси” и получиха зрелище с отбелязани над 230 точки. Както и при последния случай, Чикаго излезе победител в мача.

Image
Снимка: NBA France

Глобалните мачове на НБА са част от стратегията на Лигата за популяризация на играта по света. Всяка година преди пандемията от КОВИД-19 се организираха няколко такива срещи всяка година. Традиционната и най-близка локация е Мексико Сити. Там мачове от редовния сезон на НБА се играят вече над 20 години.

Първите мачове, играни на различна от северноамериканската територия обаче са в далечна Япония. Консуматорската култура на японския потребител буквално грабва предложения продукт и в периода 1990 – 1996 г. осем мача от редовния сезон на най-силното баскетболно първенство в света се провеждат на самурайските острови.

Първият случай, в който НБА пристига в Европа, е през 1993 г. в Лондон за предсезонна контрола.

Феновете на Стария континент обаче трябва да изчакат още 18 години преди мач от значение за класирането да се проведе там. Традиционно мачовете се провеждат в О2 Арена в Лондон до 2020 г., когато Париж получава честта да домакинства подобен сблъсък.

Ердоган обяви награда от $500 000 за главата на баскетболист от НБА

Мачът между Чикаго и Детройт е символичен. Това е едно от най-големите съперничества в НБА в края на 80-те години – периодът, когато НБА навлиза мощно на европейския пазар и печели огромната част от феновете си и до момента. Макар двата отбора да не са сред първенците този сезон, френските привърженици видяха местния си любимец Килиан Хейс, а Чикаго даде на феновете взривното дуо Демар Дероузан и Зак Лавин. Именно “Биковете” спечелиха срещата със 126-108 след 30 точки на Лавин.

Видео: DIEMAXTRA

НБА се премести в Париж за една нощ (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Петров

    25 Януари 2023

    Боже, колко много дебили... Начело с водещата.

Реакции