<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158369" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Продължавам...

НДСВ вярва, че ще се върне в Парламента (видео)

09 Януари 2023
0 178

НДСВ вярва, че ще се върне в Парламента, стана ясно от интервю на съпредседателя на партията Станимир Илчев в предаването „Денят на живо” по NOVA News.

Според Илчев влизането в парламента няма да затрудни НДСВ. По думите му демонстративното поведение и бързоречието в политиката раждат чудовища.

Илчев обясни, че при среща с бившия премиер и бивш монарх Симеон Сакскобургготски е бил уверен, че „когато човек играе собствена роля, публиката поне няма да го освирка”.

„НДСВ тръгва към конгрес и се връща в политиката. Ние бяхме центристка партия, което не означава безкритична и всеядна. Ние търсехме съчетанието със съюзника и казвахме – вашите идеи са много добри. Двупартийната коалиция на НДСВ и ДПС и трипартийната БСП-НДСВ-ДПС не бяха безпроблемни, но те бяха саморегулиращи се”, каза Илчев.

НДСВ вярва, че ще се върне в Парламента (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA NEWS

“Продължаваме промяната” върна мандата (видео)

Илчев не очаква да се състави правителство с третия мандат. А ако има такова, то ще бъде с кратък живот. По думите му противоречията са много дълбоки. Той даде за пример теми като топлоелектрическите централи, управлението на външния дълг, „Джемкорп“, предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост.

„Започваме да свикваме с връчване и връщане на мандати. Тази въртележка не е безобидна. Тя е симптом за много деградивен процес през последните години”, заяви Илчев.

И допълни: „От друга страна тревогата би трябвало да е още по-голяма, сега сме на кръстопътя на европейските и на световните тенденции, от които ние като държава се самоизключихме. Ние имахме доста лекомислено отношение към ПВУ и сега продължаваме към още по-лекомислено очакване на отварянето”.

НДСВ вярва, че ще се върне в Парламента (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции