<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119631" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Във Великобр...

“Неизбежно” поскъпване на билетите готвят авиокомпаниите

21 Февруари 2022
0 208

“Неизбежно” поскъпване на билетите готвят авиокомпаниите.

Основните причини за това са значителното покачване на разходите за гориво и увеличаването на летищните такси. 

Пандемията засегна авиокомпаниите пряко и нямали сериозно броя на пътниците, които се възползват от услугите им. Дълго вртеме те избягваха да повишават цените, за да не ограничат допълнително своята клиентела.

"Неизбежно" поскъпване на билетите готвят авиокомпаниите
Снимка: Pixabay

Благодарение на постепенното облекчаване на мерките и изискванията за пътуване, интересът към самолетните полети обаче отново се покачва, като от Air France-KLM вече отбелязват силно търсене за Великден и летния период. 

“Очаква се билетите да поскъпват с времето. Съветът, който мога да предложа на пасажерите е да планират от по-рано пътуванията си, за да могат да избегнат увеличенията в цените,” коментира пред BBC Фахми Маджуб, директор на Air France-KLM за Великобритания.

&#8220;Неизбежно&#8221; поскъпване на билетите готвят авиокомпаниите

Според медията, евентуалната инвазия на Русия в Украйна завишава цените на петрола и те са най-високи от 2014 година насам. KLM и Lufthansa и Swiss Air обявиха, че прекратяват полетите си към застрашената държава.

Цената на нефта Брент вече е повече от 85 долара за барел, докато преди година бе под 65 долара. Маджуб посочва, че това няма как да не се отрази и на самолетното гориво.

"Неизбежно" поскъпване на билетите готвят авиокомпаниите
Снимка: Pixabay

Авиокомпанията дава пример с друго покачване на разходите си, което също ще рефлектира върху билетите – таксите за кацане и излитане от летище “Хийтроу” са с 40% по-високи. 

Шефът на Ryanair е искал да таксува ползването на тоалетна в самолетите (видео)

Още през миналата година Ryanair и TUI прогнозираха, че цените ще надскочат тези от 2019, след като пандемията започне да се насочва към своя край.

Източник: BBC

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции