<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153261" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 26 дела между ...

Неизвестни разбиха апартамент, за да изведат лаещо куче (видео)

01 Декември 2022
0 787

Неизвестни разбиха апартамент, за да изведат лаещо куче в София, съобщава bTV. Te уж имали доброто намерение да го освободят, но го оставили на улицата. Взломът е извършен в понеделник през деня.

Кучето е собственост на един от майсторите, наети да ремонтират апартамента в центъра на София. Преди два дни стопанинът му го оставил на колегата си и заминал извън града. В същия ден обаче се наложило и вторият майстор да излезе от жилището за малко. Кучето останало само и изчезнало.

„Колегата, на когото го оставих, каза, че някакви двама се качили и сега трябва да правим цял ден врата. Той е излязъл към 10:30 на работа, значи след 10 часа е станало. Кучето ми е стресирано. То аз съм стресиран, не кучето, аз повече“, обясни стопанинът на кучето Петър Данев.

Че кучето е изчезнало собственикът му разбира от работодателя си и започва издирване на животното. Тогава става ясно и че дни преди вратата да бъде разбита, а кучето пуснато на свобода, целият квартал се възмущавал в социалните мрежи, че животното живее на балкона.

„От няколко дена съвсем случайно видях публикация във „Фейсбук“ от една от кварталните групи, съответно веднага се свързах с жената и опитах да ѝ обясня каква е ситуацията и че това, което е написала, просто не е вярно. Съответно беше изписано, че няма прозорци, някакви предположения, че кучето няма храна, няма вода. Опитах се да ѝ обясня, че не са така нещата. Жената беше твърдо решена, че трябва да намери друг начин да се убеди в това нещо“, разказа собственикът на апартамента Божидар Матеев.

Неизвестни разбиха апартамент, за да изведат лаещо куче (видео)

Задържаха агресора, проявил жестокост към бездомното куче в София (видео)

Не е известно с какъв предмет е разбит апартаментът, но Божидар предполага, че е с „кози крак“.

„Хората стигат до грешните изводи просто с цел да направят добро или да задоволят собственото си его. Те стигат до такива крайности, които водят до неприятен резултат за абсолютно всички, които са свързани. С майстора работя вече няколко месеца, в постоянен контакт съм с него, постоянно ходя до апартамента и имам представа какви са условията там. Човекът, за съжаление, имаше причини да напусне града за няколко дни, но това не означава, че съответно кучето е оставено без надзор, или без храна или без вода“, добави той.

Като заварва вратата на дома си разбита, Божидар се свързва с жената, пуснала поста в социалните мрежи, за да разбере дали тя има яснота къде може да е Рита. Подава и сигнал до 5 РПУ.

„В последствие видяхме, че след като е било освободено от апартамента, е било вързано в близост на около 100 метра до супермаркет, било оставено с една торба храна. Т.е. хората, които са го освободили, са го оставили вързано на 100 метра по-надолу. Каква е логиката да освободят куче от апартамент, за да бъде вързано на улицата?“, добави собственикът на апартамента.

48 часа по-късно Рита е върната на собственика ѝ. Откриват я работещи в отсрещната сграда. Сега Петър се надява полицията да изиска записите от камерите на сградата, срещу апартамента.

Неизвестни разбиха апартамент, за да изведат лаещо куче (видео)

„Кучето ще се оправи. Ако сме в Щатите и ако съм тук ще ги гръмна с пистолета. Но ние се намираме в България, как трябва да постъпим? Законите да се променят“, добави стопанинът на кучето.

Петър и Божидар вече обмислят как да обезопасят жилището. Жалба за взлома собственикът на апартамента няма да подава в полицията. Но отправя апел към всички да не бъдат безразсъдни в опита си да направят добро.

Неизвестни разбиха апартамент, за да изведат лаещо куче

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    01 Декември 2022

    Ама то това е смешно и тъжно. Показва, че хората не знаят кога едно животно има нужда от помощ.

Реакции