<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147106" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пустинята в С...

Немски евродепутат: Мафията в България сложи униформа (видео)

10 Октомври 2022
0 3820

Немски евродепутат: Мафията в България сложи униформа – това обяви от трибуната на Европейския парламент евродепутатът Гуидо Райл, който е представител на “Алтернатива за Германия” от 2016 година, когато е напуснал Социал-демократичната партия. Той обяви и че Европейският съюз не се нуждае от България и Румъния. Държавите са силно корумпирани. В тях криминални кръгове получават европейски средства. Същите криминални кръгове са замесени и в трафик на хора и наркотици, проституция и други незаконни дейности. Заради тях инфраструктурно двете уж европейски държави изглеждат по-зле от Украйна, където евродепутатът е бил в началото на войната.

Разпалената реч на депутата, която виждате във видеото, беше по време на заседанието на Европейския парламент, на което беше обсъден приемът на България и Румъния в Шенген. Макар всички да се обединиха около тезата, че държавите отговарят на условията, Гуидо Райл не скри критиките си. Той посочи, че един от примерите за корупция е фактът, че българо-турската граница е била в “ръцете на мафията”. Сега отново се връща там, защото “мафията вече е с униформа”, допълни още депутатът.

Немски евродепутат: Мафията в България сложи униформа (видео)

ZDF: Символът на корупцията Бойко Борисов печели изборите в България (видео)

Реакцията на другите евродепутати

“Към колегата от Германия искам да кажа, че всички канали за нелегални мигранти в Европа са немски”, отвърна евродепутатът Клаус Йоханис от Румъния.

Председателстващата съвещанието обяви, че това е директна нападка към страните-членки на Европейския съюз. Тя обеща да сезира председателя на ЕП Роберта Мецола, за да бъдат предприети нужните ограничения.

Междувременно се разбра, че от чешкото председателство ще бъде сформирана експертна комисия в двете страни идната седмица с представители на Комисията. В нея ще се оцени възможността за законодателни промени, свръзани с шенгенското законодателство. Въпросът за приемането на двете страни ще бъде прегледан на Европейския съвет през декември.

Немски евродепутат: Мафията в България сложи униформа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции