<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108784" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Унгария въве...

Немският коледен базар в столицата – само за посетители със зелен сертификат (снимки)

20 Ноември 2021
2 1489

Немският коледен базар в столицата – само за посетители със зелен сертификат, съобщава bTV.

В петък, 19 ноември, от 18 ч. в Градската градина в столицата бе открит Немският коледен базар. Единадесетото издание ще премине под знака на Covid и новите ограничителни мерки. Достъпът до територията му ще бъде само със зелен сертификат.

“Делта” вариантът е толкова заразен, че който не е ваксиниран, ще се разболее, смята д-р Аспарух Илиев (видео)

В рамките на базара ще се спазва изискването за отстояние, но маски няма да е задължително да се носят. Деца на базара ще се допускат само с възрастен придружител, който притежава зелен сертификат.

Немският коледен базар в столицата - само за посетители със зелен сертификат
Снимка: БулФото

“Целта на Немския коледен базар е да пренесем в България една традиция с нейните многообразни вкусове. Мотивацията да организирам тези базари вече толкова години се състои в уюта и красотата, които видях преди години в Германия и ме накараха да пренеса тази традиция и тук”, каза Теодора Бреме, управител на фирмата, организатор на базара.

Посетителите ще могат да се насладят на традиционните немски коледни изкушения – ароматното греяно вино глювай и, яйчен пунш. На базара ще има още автентична немска бира, различни видове вурстове, ядки, типичните немски щолени, които пристигат специално за коледния базар.

Немският коледен базар в столицата - само за посетители със зелен сертификат
Снимка: БулФото

“Бирата идва от Бавария, щолените – от Дрезден, продукцията се подготвя специално за нашия коледен базар. Нашият асортимент не може да се намери в хранителните магазини в България”, изтъкна Теодора Бреме. Тя обеща на посетителите на базара истинско коледно настроение и кулинарни изкушения за малки и големи.

Немският коледен базар в столицата – само за посетители със зелен сертификат

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции