<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152593" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стоичков отк...

Несломими пред създателите на играта

26 Ноември 2022
0 79

Несломими пред създателите на играта.

Феновете на английския футбол винаги са били горди с факта, че Албионът е родината на футбола. Нещо повече – на всеки голям форум при обнадеждаващо начало се запяват песни като “Футболът се прибира у дома”.

Въпреки че Англия е качвала световния връх веднъж. И то в единствения случай, в който Мондиалът е проведен на Острова. Факт е обаче, че през годините всички големи футболни сили са прекланяли глава пред “Трите лъва”. Дори считаната за “черна котка” Германия бе победена на последното Европейско.

Несломими пред създателите на играта
Снимка: Twitter

Млади “лъвове” вдъхновиха Англия за разгром над Иран в Катар (видео)

Един отбор обаче остава с репутация на непобедим за Англия вече 72 години. С нулевото равенство вчера САЩ успяха да измъкнат нещо от именития си съперник и в третата им среща на Световно първенство. Нулевото равенство торпилира огнения старт на англичаните – победата с 6-2 над Иран в първия им мач. Точката пък спаси Щатите от отпадане.

Сега те се нуждаят от задължителна победа в последния си мач. Той се явява директна битка за място в елиминациите срещу Иран.

Персийците пък победиха другия представител на Албиона – Уелс с два гола дълбоко в добавеното време. Системното подценяване на теоритично по-слаби съперници не за първи път изиграва лоша шега на “създателите на футбола”.

Не трябва да се връщаме много назад в историята, за да си спомним отпадането на Англия от 300-хилядна Исландия на Евро 2016. И въпреки че англичаните влизат в турнира със самочувствието на полуфиналист в последните два форума, в мачовете срещу САЩ винаги трябва да се внимава. Още в първата среща между двата тима е поднесена изненада. Американците, тогава полуаматьори, пристигат на шампионата в Бразилия, изоставяйки длъжностите си на пощальони, млекари и месари, за да шокират изцяло професионалния звезден тим с 1-0. Английската преса отказва да повярва.

Част от медиите публикуват резултат 10-1 в полза на Англия, разчитайки, че става въпрос за грешка в телеграфното съобщение. Втората среща между двата състава идва в Южна Африка. Там отново Англия влиза като фаворит, но е отказана след равенство 1-1. На шампионата през 2010 г. това не е единственото разочарование за Световния шампион от 1966 г. Той е отнесен на осминафинала от Германия с 4-1. За янките шампионатът също завършва на тази фаза.

И докато САЩ може би нямат амбициите да повторят подвига си от първия Мондиал през 1930 г. и да вземат медал, с равенство срещу един от фаворитите загатват за потенциала си да се превърнат в една от приятните изненади на шампионата в Катар.

Видео: Twitter

Несломими пред създателите на играта

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции