<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40183" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Наши ТЕЦ-ове ...

Nestlé иска да добива милиони литри вода от природен резерват (видео)

26 Август 2019
0 2127

Кристално сините води на Джини Спрингс, Флорида са изключително ценна природна заебежителност, любимо място за водни спортове и естествено убежище за много видове костенурки. Гигантът за храни на напитки " Nestlé " обаче планира да използва милиони литри вода точно от тази природна местност за призводствени цели, пише The Guardian.

 

 

АКО СМЕ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ПЛАСТМАСАТА, ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПОЛЗВАМЕ БУТИЛИРАНА ВОДА?

 

 

Проектът на " Nestlé " включва използването на повече от 1,1 милиона галона вода на ден от естествените извори на Джини Спрингс, които да бъдат продавани като бутилирана вода.

 

 

""

 

 

Идеята възмути природозащитниците и повдигна редица въпроси пред властите във Флорида, отговорни за опазването на реката. Противниците твърдят, че реката, която вече официално се смята за „застрашена“, не може да издържи на толкова голямо извличане на водна маса. Критиците се опитват да спрат проекта, който смятат, че изключително вреден за околната среда. Уникалната природна забележителност, която е природен резерват и важно обитание за редица видове редки животни, можете да видите във видеото.  

 

 

МЪЖ И ЖЕНА СПАСИХА ОГРОМНА КОСТЕНУРКА, ЗАКЛЕЩЕНА В СКАЛИТЕ (ВИДЕО)

 

 

Междувременно от компанията "Nestlé" съобщиха, че са похарчили милиони долари тази година за закупуване и модернизиране на технологията за бутилиране на вода и очакват да получат разрешение.

 

 

От "Nestlé" настояват, че изворната вода е бързо възобновяем ресурс и обещават „стабилен“ план за дългосрочна устойчивост на водните източници.

 

 

""

 

През 2017 година регулаторните органи в Калифорния обявиха, че "Nestle" бутилира милиони галони над допустимото с вода от резерват.

 

 

От1947 г. до 2015 г. "Nestle" е добивала по 62.6 милиона галона вода от извор в гората на Сан Бернардино. Компанията обаче има разрешение за добива на 8.5 милиона галона вода годишно, а несъответствията в декларираните и добитите количества вода са били разкрити след 2 годишно разследване.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции