<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155196" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев наложи ...

Независимият Явор Божанков не е водил разговори с други партии (видео)

14 Декември 2022
0 326

Независимият Явор Божанков не е водил разговори с други партии. В “Още от деня” по БНТ Божанков обясни, че не е бил и търсен.

Преди дни Божанков бе изключен от парламентарната група на БСП заради позицията си за войната в Украйна и предоставянето на оръжия от страна на България.

“Не съм предприемал действия с оглед на следваща стъпка накъде оттам нататък. Аз съм абсолютно убеден в това, което правя, знам, че е правилно, знам, че времето ще докаже, че съм прав и не се страхувам от последствията. Не се страхувам нито да остана сам, нито пък ако ще и пътят ми да е дотук, защото вярвам в това, което правя”, коментира Божанков.

Независимият Явор Божанков не е водил разговори с други партии (видео)
Снимка: стопкадър/видео БНТ

Явор Божанков за изключването си от БСП: Разводът е окончателен (видео)

Независимият депутат припомни, че още преди изборите е ходил на протести срещу руската агресия в Украйна и никога не е крил своите публични позиции.

“Различна е благодарността в исторически план, общата история, уважението към руската култура и народ от това, което прави режимът на Путин в момента”, обясни той.

Изключеният от БСП Божанков отговори по нестандартен начин (снимки)

Според Божанков нито един от трите мандата няма да има шанс, докато не започнат разговори за реалните проблеми. Той отбеляза, че хората, които са се съгласили да участват в кабинета “Габровски”, са достойни за уважение. По думите му обаче ГЕРБ се опитват да се скрият зад друг кабинет. Те знаят, че нямат парламентарна и обществена подкрепа, каза още той.

“Такъв финт е абсолютно неприемлив, защото на всеки е ясно, че няма такова нещо като “експертен кабинет”. Още по-прекалена беше тезата, че кандидатът за министър-председател сам, без да се допитва до Борисов, избрал министрите. Нали никой не вярва на това”, попита депутатът.

По отношение на промените в Изборния кодекс Божанков подчерта, че не е могъл да обясни на избирателите позицията на БСП.

Независимият Явор Божанков не е водил разговори с други партии (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции