Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Nike пусна маратонки "Обувките на Исус", пълни със светена вода (снимки)
Nike пусна маратонки "Обувките на Исус", пълни със светена вода (снимки)
По света
10-10-19
добавено
1627
прегледа

Nike даде шанс на няколко късметлии да ходят по вода (буквално), като пусна лимитирано издание на „Обувките на Исус". Те са пълни със светена вода и са благословени от свещеник, пише Daily Mail.

 

Маратонките струват потресаващите 3000 долара (около 5300 лева).

 

 

 

 

Въпреки високата цена, изглежда има много хора, които са готови да платят доста пари, за да добавят към гардероба си толкова уникален - и духовен - дизайн. Обувките се разпродадоха за броени минути, след като бяха пуснати от базираната в Бруклин компания MSCHF.

 

 

 

 

Така наречените Jesus Shoes представляват класически Nike Air Max 97s с религиозно обновяване и прозрачна подметка, пълна със светена вода, която извира от река Йордан. Водата е оцветена, за да стане по-видима вътре в обувката.

 

 

 

 

Марката след това добави още няколко духовни елемента към дизайна, като библейския стих - Матей 14:25 - с черен шрифт отстрани на обувката, както и една капка кръв, която да представлява кръвта на Христос. Тя може да се види на езика на маратонката.

 

Дизайнерите на MSCHF нанизали и разпятие върху връзките на една от обувките от всеки чифт и добавили червена стелка, позовавайки се на червените папски обувки.

 

Като последен специален щрих, подметките на всяка от обувките - от които са направени по-малко от 24 чифта - били ароматизирани с ладан. Това е един от трите подаръка, подарени на бебето Исус в нощта на неговото раждане.

 

 

 

Източник: Daily Mail