<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160382" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как разследв...

Никола Минчев: Антикорупционен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите (видео)

22 Януари 2023
0 137

Никола Минчев: Антикорупционен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите. Изказването от бившия председател на парламента бе направено пред бТВ.

По думите му патовата ситуация в политиката се дължи на сблъсъка на двата лагера. На реформистките сили около ПП, ДБ и извънпарламентарни групи. И от друга страна, на статуквото – около ГЕРБ, ДПС и БСП.

Как разследването на “Ди Велт” помага да разберем кой кой е в България

Никола Минчев: Антикорупционен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите (видео)

Минчев е на мнение, че изборният кодекс стана нарицателно за работата на 48-ото НС. Той прогнозира, че антикорупционно законодателство няма да бъде прието от този парламент. Но изрази надежда, че все пак промените в НПК, касаещи въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор, могат да минат.

Той добави, че служебният правосъден министър Крум Зарков е заявил, че президентът Румен Радев може да даде допълнително време, преди разпускането на 48-ото НС. Но ако се види воля за приемане на законите, свързани със съдебната реформа.

Зам.-председателят на парламента добави, че знак за наличието на тази воля ще е вкарването на НПК за първо четене в зала още тази сряда. По думите му този законопроект има шанс. За разлика от реформата в КПКОНПИ. Този проектозакон вече е гласуван на първо четене. Но ГЕРБ, ДПС, БСП, “Възраждане” и “Български възход” удължиха срока на 21 дни.

“Ако Борисов беше премиер, нямаше да има военнапомощ за Украйна. Правителствата на Бойко Борисов никога не са заемали позиция срещу Русия”. Това добави Минчев и даде пример със строежа на Балкански поток, отравянето на Емилиян Гебрев и взривовете във военните складове.

Никола Минчев: Антикорупционен блок между ПП и ДБ ще спечели изборите (видео)

Източник: бТВ, Офнюз

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции