<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104017" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Математик: На...

Николай Денков: Учителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно (видео)

19 Октомври 2021
0 1720

Николай Денков: Учителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно

Учителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно“. Това коментира министърът на образованието Николай Денков в предаването „Тази сутрин“. Думите му са по повод обсъжданите нови мерки срещу разпространението на коронавируса в училищата.

Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в мерките. Той идва като предложение от Министерството на здравеопазването в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна на Covid-19.

Николай Денков: Учениците под карантина са се увеличили четири пъти от началото на учебната година (видео)

Според него въвеждането на зелен сертификат може да доведе и до отлив на педагози, но това ще бъде временно, защото и мерките ще бъдат временни, докато броят на заразените и хоспитализираните спадне.

Николай Денков: Учителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно

Отново в прерогативите на Министерството на здравеопазването е да издаде заповед за затварянето на училищата и детските градини, а МОН отговаря за организацията на обучението в този случай, посочи Денков.

20% отсъстващи деца или 30% карантинирани паралелки са основание за преминаване в дистанционно обучение, заяви още министърът на образованието.

Николай Денков: Учителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции