<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126328" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Димитър Илие...

Нинова маха директора на “Кинтекс” и го дава на прокурор

18 Април 2022
0 538

Нинова маха директора на “Кинтекс” и го дава на прокурор, предава Клуб Z.

“Инспекторатът на Министерството на икономиката и индустрията извърши проверка на дейността на „Кинтекс“ ЕАД за 2021 г. Заключенията са за редица нарушения и явен конфликт на интереси на изпълнителния директор”, пише в съобщението. 

Повече подробности за нарушенията засега няма, но е ясно, че докладът вече е изпратен в прокуратурата и АДФИ. 

Нинова маха директора на "Кинтекс" и го дава на прокурор
Архив БулФото

В момента изпълнителен директор на компанията е Александър Михайлов, а в Съвета на директорите влизат още Васил Ризов, Стефка Граматикова, Десислава Господинова и Анита Великова. 

Корнелия Нинова каза в кои страни се изнасят български оръжия

Припомняме и че в МС вече е внесен проект, с който се изменя Законът за експортния контрол на продукти свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба. Те са изготвени от Министерство на икономиката, което е под контрола на Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова каза в кои страни се изнасят български оръжия
Архив БулФото

Според предложенията за нови текстове, министърът на икономиката може не само да променя, но и да отнема издадено удостоверение за внос, износ или трансфер на оръжие.

Атанасов: Украински медии съобщават за доставки на българско оръжие (видео)

“Отнемането” ще може да става при ред основания, като например “дейността, която се извършва, не съответства на условията, определени в издаденото удостоверение”, “заявителят е представил неистински документи или неверни данни, които са послужили като основание за издаване на удостоверението” и прочее стандартни формулировки.

Нинова маха директора на “Кинтекс” и го дава на прокурор

Източник: Клуб Z

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции