<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113488" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

Нинова: Приехме 10 ключови решения за милиони българи

31 Декември 2021
0 724

“Приехме 10 ключови решения за милиони българи”. Това написа във Facebook вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

“На последните две заседания на правителството, в последните дни на годината, положихме грижа за деца, студенти, млади семейства, работници и бизнес, пенсионери, семействата да почувстват, че няма да бъдат оставени сами в кризата”, допълва още тя.

По думите ѝ са приети 10 ключови решения, сред които стипендии на деца с изявени дарби от училищата по изкуствата и културата и общински училища, ремонт и обзавеждане на студентски общежития. Беше взето и решение за финансова подкрепа за родители, които остават вкъщи да си гледат децата заради Covid епидемията.

“Продължаване мярката 60/40, касаеща запазване на 70 000 работни места. Решихме и за мжемесечно допълнително възнаграждение от 1000 лв. нетно за медиците на първа линия. Сред важните акценти е и компенсация за високите цени на електрическата енергия и природния газ за крайните небитови потребители ( икономиката) в размер на 450 млн. лв.”, допълва вицепремиерът.

Нинова: Приехме 10 ключови решения за милиони българи

Източник: Facebook/ Корнелия Нинова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции