<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158358" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От 10 месеца п...

Поредна промяна при таксуването в градския транспорт в София (видео)

09 Януари 2023
0 381

Поредна промяна при таксуването в градския транспорт в София.

Няма да има глоба от 3 лева в столичния градския транспорт, ако не валидираме картата си, съобщи bTV. Предложението е на председателя на Столичния общински съвет. Заради големия обществен отзвук идеята на Центъра за градска мобилност за санкцията ще бъде отхвърлена с гласуване през февруари.

Поредна промяна при таксуването в градския транспорт в София (видео)

Реформата в столичния градски транспорт разгневи столичани

Омбудсманът алармира за голям брой жалби срещу спирането на месечната карта за една линия в столичния транспорт. Диана Ковачева призовава с писмо общината да преразгледа някои от промените в превозните документи.

„Основно недоволство сред хората буди отпадането най-вече на месечната карта за пътуване с метро и на месечната карта за пътуване с една линия на надземния транспорт.

Гражданите се оплакват, че пътуват до работа единствено по една линия и след промените са принудени да си купят месечна карта за всички линии, което не отговаря на действителните им нужди”, пише Диана Ковачева.

Негативно бе посрещнато и отпадането на талона от 10 пътувания за 12 лева.

На 1 януари влезе в сила новата система за билетно таксуване в София. Въпреки че е активна едва от няколко дни, вълна на недоволство заля социалните мрежи. Множество пътуващи разкриват проблеми със системата. Те споделят за покачване на пътните им разходи или липса на адекватна алтернатива на използваните досега методи за транспорт.

Поредна промяна при таксуването в градския транспорт в София (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции