<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145876" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Властите в Чи...

Нови акции срещу купуването на гласове в цялата страна (видео)

29 Септември 2022
0 228

Нови акции срещу купуването на гласове в цялата страна провеждат от МВР. Повече за задържаните разказаха в материал на NOVA.

Жандармерията и полицията проверяват квартали в Благоевград, Горна Оряховица, Русе, Бургас, Велико Търново и Бяла Слатина.

Нови акции срещу купуването на гласове в цялата страна (видео)

Арестуваха мъж за купуване на гласове при спецакция в страната (видео)

Благоевград

Един човек е задържан в благоевградския квартал „Предела”. Неговите близки твърдят, че не знаят защо е отведен. „Никой не ти дава обяснение каква е причината. Полицаите влязоха като някои еничари. Това ли е справедливостта”, питат родителите му.

По думите на майката на задържания той се занимава със строителство. Баща му каза, че не е купувал гласове. Досега не е имал провинения. Домът му е бил претърсен, а органите на реда не намерили нищо, твърдят още близките на задържания.

Горна Оряховица

Цяла нощ продължава акцията в Горна Оряховица, като вече има петима задържани. Кварталите „Гарата” и „Калтинец” са блокирани с КПП-та. Операция се провежда и в прочутото с телефонни измамници село Камен.

„Някои от петимата, които се водят към районното управление, са направили частични признания. Предизборно нямаме задържани. Получени са пет сигнала, но не са придобити данни за престъпна дейност”, обясни началникът на РУ на МВР в Горна Оряховица Мариян Лонгинов.

Бяла Слатина

Всички входове и изходи на Бяла Слатина са блокирани от полицията. Очаква се през целия ден екипите да обикалят града и да реагират на сигнали.

Нови акции срещу купуването на гласове в цялата страна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции