<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Политиците с...

Нови мерки срещу Covid-19 в Гърция от днес, Солун e с вечерен час

01 Октомври 2021
0 312

Нови мерки срещу Covid-19 в Гърция от днес, Солун e с вечерен час. Това пише Dir.bg.

Властите в Солун ще наложат нощен полицейски час. Ще забранят музиката в барове, кафенета и ресторанти във втория по големина град в Гърция.

В Гърция хора отказват кръвопреливане от ваксинирани (видео)

Мерките се затягат заради увеличаване на случаите на коронавирус в региона, съобщи правителството. Броят на инфектираните е достигнал плато в цялата страна, но случаите продължават да растат в Северна Гърция.

Министерството на здравеопазването обяви, че причините са две. Тръгването на децата на училище, в комбинация с ниските нива на ваксиниране в Северна Гърция.

Нови мерки срещу Covid-19 в Гърция от днес, Солун e с вечерен час

Това доведе до запълване на 90% от леглата в интензивните отделения в Солун. Министерството даде за пример Атина. Там ваксинираните са над 60 процента и броят на случаите на заразяване не се увеличава. 

Министерството на гражданската защита заяви, че Солун и неговият по -широк регион, както и съседните регионални звена Халкидики и Килкис, заедно с централния град Лариса, ще бъдат преместени в ниво 4 на ограниченията за една седмица от 1 октомври.

Гърция започва прилагането на трета доза от ваксините срещу Covid-19 (видео)

Ограниченията в новообявените райони ще влязат в сила от утре в 6.00 часа сутринта и ще бъдат преразгледани на 6 октомври в зависимост от хода на локално развитие на пандемията.

Всички движения в зоните с комендантски час ще бъдат забранени между 1.00 и 6.00 часа сутринта, с изключение на спешни медицински случаи и работа. Забранени са и партита и други събирания на повече от 20 души, както в частна, така и в обществена среда, като глобите за нарушаване на това ограничение варират от 50 000 до 200 000 евро.

Нови случаи

Страната съобщи за 2232 нови случаи и 33 свързани смъртни случая през последното денонощие, с което общият брой на заразените от началото на пандемията нарасна до 655767, а броят на смъртните случаи – до 14828.

Около 58% от гърците са напълно ваксинирани.

Нови мерки срещу Covid-19 в Гърция от днес, Солун e с вечерен час

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции