<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154057" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Реваншът на О...

Нови случаи на заплахи срещу украински посолства в Европа

06 Декември 2022
0 94

Нови случаи на заплахи срещу украински посолства в Европа.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че посолствата на Украйна в Румъния и Дания са получили писма със заплахи, пише Свободна Европа.

“На всички онези, които продължават да изпращат тези колети, за да тероризират нашите посолства, [искам да кажа] – моля, спрете да си губите времето и парите за пощенски марки. С това нищо няма да постигнете“, казва Кулеба.

Според Дмитро Кулеба срещу украинските посолства се провежда “кампания на терор и сплашване”.

Нови случаи на заплахи срещу украински посолства в Европа
Снимка: iStock

Испанската полиция прихвана още три „кървави пратки“ за Украйна

Първите съобщения за подозрителни пликове и заплахи към украинските посолства в чужбина се появиха в края на ноември. На 30 ноември избухна експлозия в посолството на Украйна в Мадрид. Тогава плик избухна в ръцете на коменданта на сградата, а мъжът беше хоспитализиран. По-късно беше съобщено и за получени кървави пакети “с животински очи”.

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко съобщи за повече от 20 регистрирани случая на заплахи срещу украински представителства в 12 държави.

Нови случаи на заплахи срещу украински посолства в Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции