<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104036" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Цвете в сакси...

Ще наказват родителите на “лоши деца” в Китай

19 Октомври 2021
0 71

Нови законови наказания за родителите на “лошите деца” в Китай

Властите в Китай предлагат родителите на деца, които се държат зле или извършват престъпления, да бъдат наказвани от закона, съобщава bTV.

В черновата на закона е вписано, че те ще бъдат порицавани и задължавани да посещават програми за семейно благополучие. Родителите също ще трябва да осигуряват повече време за почивка, игра и упражнение на децата.

„Има много причини децата да се държат зле и да извършват престъпления, но липсата на адекватна семейна среда е една от основните причини“, смята Занг Гиеуей, говорител на властите. В закона е вписано още, че родителите трябва да осигуряват време за почивка, игра и упражнение на децата.

Китай ограничава онлайн игрите за деца под 18 години до един час в почивни дни

По-рано Пекин определи онлайн игрите като „опиум за мозъка“. Образователното министерство намали часовете пред компютъра за малолетните, като им позволява да играят онлайн само петък, събота и неделя.

Министерството забрани също големите количества домашни, както и уроците по основни предмети, защото те натоварват прекалено много подрастващите.

Нови законови наказания за родителите на “лошите деца” в Китай

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции