<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157242" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Минималната ...

НС ще одобрява споразуменията за военна помощ на Украйна, реши правителството

29 Декември 2022
0 63

На последното си заседание, служебният кабинет реши, безвъзмездната помощ, която страната ни предоставя на Украйна да се ододбрява от НС, а не от Министерския съвет. Променен е текстът на споразумението между двете страни.

Унгария вдигна ветото върху помощта за Украйна

Старата версия предвиждаше списъкът с предоставяната помощ да бъде променян с решение на кабинета при искане на Украйна, и само ако българската страна има такава възможност. Според новия проект, предоставянето на последваща помощ на Украйна ще става с допълнителни споразумения, които ще подлежат на ратификация от Народното събрание. Предложената промяна е съгласувана с украинската страна.

НС ще одобрява споразуменията за военна помощ на Украйна, реши правителството
Източник: Сайтът на МС (https://www.gov.bg/)

Депутатите одобриха военната помощ за Украйна (видео)

В началото на декември, парламентът реши България да подготви помощ с леко стрелково оръжие и боеприпаси, като според военния министър Димитър Стоянов тя отговаря на необходимостта на Украйна. България обаче отказа да изпрати самолети и зенитени комплекси C-300, oт каквито Украйна се нуждае най-много. Тогава депутатът от БСП Явор Божанков подкрепи оказването на военна помощ и се обяви срещу официалната партийна позиция и по-късно беше изкл’чен от парламентарната група на левицата.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • binance register

    05 Юни 2023

    Your enticle helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

Покажи всички Скрий

Реакции