<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102167" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Северна Маке...

Непреброените сами да отидат в новите помощни центрове, призова НСИ

05 Октомври 2021
0 5988

Непреброените сами да отидат в новите помощни центрове, призова НСИ, цитиран от bTV. Този съвет идва във връзка с крайния срок за преброяването на населението.

Във видеото ви припомняме как потребителите приеха проблемите с преброяването при неговия старт.

Вижте най-ярките смешки на тема Преброяване 2021 (Коментарът на “Господарите”)

За целта се разкриват допълнителни пунктове в цялата страна, където с помощта на експерти гражданите могат да попълнят преброителната си карта и  да получат информация за процеса.

„Призоваваме хората да отидат в преброителните пунктове, за да ни помогнат да направим обективна моментна снимка как живее обществото ни“ – заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски.

Непреброените сами да отидат в новите помощни центрове, призова НСИ

Той допълни, че допълнителните центрове се разкриват, тъй като много от преброителите се отказват от предварително поетите ангажименти, основно заради нарастващия риск от COVID-19. Проблемът е най-вече в големите градове, където живее значителна част от населението на страната.

Списък с всички преброителни центрове и пунктове можете да видите ТУК.

От НСИ уточняват, че алтернативен начин да се включите в преброяването е и да разпечатате сами преброителната карта за сградите, жилищата и населението. След като попълните картата, имате три варианта. Първият е да я изпратите сканирана на census2021@nsi.bg. Можете да я пуснете по пощата на адрес: София 1038, ул.“Панайот Волов“ № 2, Подпомагащ център, НСИ. Възможно е и да я донесете лично.

НСИ открива и нов имейл адрес codecensus2021@nsi.bg. На него хората, които  са се преброили електронно, могат да изпратят уникалните преброителни кодове. В писмото си освен кода те трябва да напишат и община, населено място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство. 

При желание всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването – *2021 и  (02) 9078 430.

Непреброените сами да отидат в новите помощни центрове, призова НСИ. Това е положението.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции