<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103058" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обсъжда се за...

Фандъкова обяви решението за детските градини и училищата заради покачването на случаите в София

11 Октомври 2021
0 2984

Няма да има нови мерки в столицата, но ще се засили контролът върху настоящите

Противоепидемичните мерки в София няма да се затягат, съобщава зам.-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, цитиран от NOVA.

По думите му е направен анализ, който е установил, че броят на отсъстващите учители и ученици в училищата, както и на децата в детските ясли остава сравнително малък.

Контролът по спазване на настоящите мерки ще бъде засилен, тъй като според него е имено това е важно.

В профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова също обяви, че детските градини и училищата няма да бъдат затваряни, като това е предложението на софийския оперативен щаб.

„232 са карантинираните паралелки в училищата, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина. Данните позволяват да продължи досегашната организация на работа – с карантиниране при положителни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на отделни училища, при достигане на определените условия”, написа тя.

Столичният кмет отбелязва още, че София продължава да е на първо място по ваксинирани граждани, но актуалните данни показват, че броят на желаещите да се ваксинират намалява чувствително.

Няма да има нови мерки в столицата, но ще се засили контролът върху настоящите

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции