<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78831" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев р...

Oскверниха паметника на загиналите български туристи в Охридското езеро

28 Ноември 2020
0 1188

Вандали посегнаха на паметника на загиналите българи при потъването на кораба “Илинден” в Охридското езеро, пише Mediapool.

Монументът, разположен на брега на езерото, е в памет на 15-те българи туристи, загинали при трагичния инцидент от 5 септември 2009 година. От мястото е разрушена “стилизираната капка”, в която бяха преплетени 15 метални рози.

Македонски активисти подпалиха българското знаме в Скопие (видео)

На кораба имаше над 50 души от България, които пътуваха към манастира “Свети Наум”. Водоплавателният съд потъна в езерото на 200 м от брега.

Реакция срещу вандализма дойде от българското Министерство на Външните работи.

Шефът на Македонската информационна агенция нарече “фригидна кучка” Екатерина Захариева. Ето как отвърна тя!

Oскверниха паметника на загиналите български туристи в Охридското езеро

“Министерството на външните работи изразява дълбоко възмущение във връзка с кощунствения акт на оскверняване на паметника на жертвите от кораба „Илинден“ в Охрид. Подобно отношение към паметта на българските туристи, загинали на 5 септември 2009 г., е недопустимо.

Надяваме се, че тази вандалска проява няма да остане незабелязана от страна на властите в Република Северна Македония и извършителите на срамния акт ще бъдат разкрити и подведени под отговорност”, написаха оттам.

This image has an empty alt attribute; its file name is Македонци-палята-знамето-ни2.jpg

През последните дни напрежението между София и Скопие осезаемо се покачи. По-горе можете да си припомните как активисти на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ публикуваха клип, на който се вижда как палят националния флаг на България.

Източник: Mediapool

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции